Sletter dårlige minner

Pillen for deg som angrer mye.

Publisert

Gjør du stadig vekk ting du angrer på, og skulle ønske du kunne slette kjipe episoder fra hukommelsen?

Det kan du i så fall gjøre snart. En gruppe nederlandske forskere har nemlig dyrket fram en pille som sørger for å slette dårlige minner fra hukommelsen, og slik skal gjøre deg til et lykkelig menneske igjen, melder dailymail.co.uk.

Fjerner stress.

Pillen fungerer ved at den blokkerer de områder i hjernen som forårsaker stress, altså de dårlige minnene som du helst vil la gå i glemmeboka.

Forskerne tok for seg en gruppe mennesker som hadde edderkoppskrekk. De vist dem bilder av edderkopper samtidig som de ga dem milde elektriske støt. Dernest ble de oppfordret til aktivt å huske edderkoppbildene, noe som økte stressnivået i kroppen.

Etterpå ble gruppen delt i to. Den ene gruppen fikk glemmelpillen, den andre fikk en placebopille, før de ble utsatt for de samme bildene igjen.

Resultatet var at de som fikk glemmepillen, viste et mye mindre stressnivå i kroppen sammenlignet med de som tok placebopillen.

Glemte hvorfor de var redd.

Dagen etter, da virkemidlet i pillen var ute av kroppen, ble gruppen nok en gang bedt om å se på bildene. Og heller ikke denne gangen viste de tegn til frykt, ergo var hele episoden som var knyttet til frykt for edderkopper blitt slettet fra hukommelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer