Snart er TV tredimensjonalt

CNN har mer penger enn NRK. Her er beviset.

Foto: Faksimile fra CNN
Foto: Faksimile fra CNN Vis mer
Publisert

Det er ikke først og fremst nattas presidentvinner Obama eller nattas presidenttaper McCain som har imponert gjennom den lange, lange amerikanske valgkampen. De mest spektakulære bidragene kommer fra de store fjernsynsnettverkene, som har tatt fram det siste, det beste og det dyreste av ny teknologi for å presentere grå tall på en blendende måte som selv femåringer vil interesse seg for. Se, det beveger seg!

CNN har selvfølgelig vært med på kappløpet, men i natt dro de fram trumfkortet som la alle de andre kanalene igjen i støvet: Det forjettede, tredimensjonale hologrammet.

Helt 3D.

Bildet over er litt virkelighet, og mye illusjon. Programlederen med det mest superhelt-vennlige navnet i amerikansk TV-historie, Wolf Blitzer, ser (nesten) ut som han står og snakker med korrespondent Jessica Yellin i studio. Men hun er i Chicago, mens Blitzer er i New York.

Så hvordan i all verden klarte CNN det George Lucas klarte i Star Wars-filmene for lenge siden?

Ved hjelp av 3D-teknologi fra Vizrt og SportVu, vanvittige førtifire HD-kameraer og 20 datamaskiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer