Snart klar for takeoff

Går ting som planlagt kan du snart se Ferrarien fly.

Snart klar for takeoff
Publisert

Å få en bil opp i lufta har vært prøvd uttallige ganger før. Likevel, det har vist seg vanskelig å kombinere gode egenskaper både fra bil og fly i ett og samme fartøy, ergo har vi aldri sett dem annet enn i science-fiction-filmer.

Men får Moller International det som de vil, kan du innen to år se Ferrarien fly gjennom skyene.

Helikopterstil.

Bilen, som har fått navnet Autovolantor, skal være basert på den mektige modellen Ferrari 599 GTB som vår kollega skrev om her.

Ved hjelp av åtte kraftfulle jetmotorer skal bilen kunne lette ved hjelp av lufttrykk, og den skal kunne sveve på lignende måte som et helikopter.

Raskere og lengre i lufta.

På bakken vil Autovolantor kunne oppnå en maksfart på 160,9 km/t, mens den i flygende tilstand kan klare en hastighet på opptil 241 km/t.

Autovolantor er en hybridbil som drives framover ved hjelp av kombinasjonen strøm og bensin. På bakken kan bilen kjøre en 120 kilometer lang strekning før den må lades eller fylles.

Befinner du deg derimot i lufta, kan du forvente deg en 241 kilometer lang flytur, og bilflyet lar deg nyte utsikta ca 5000 fot over bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer