Som en rakett

Stol på tyskerne. Elektronikk-firmaet ESG kommer til å gjøre livet atskillig mer festlig for oss alle.

Som en rakett
Publisert

Drømmen om å fly har sittet fast i genene til mennesket siden den første steinaldermannen fikk øye på den heiteste dama i hulen, i samme øyeblikk som han oppdaget at fjellskrenten var betraktelig nærmere enn han trodde.

Så langt har alternativene for menigmann stort sett vært rutefly til Kirkenes eller fallskjerm med en litt for klåfingra instruktør liggende over seg, men med ESGs nyvinning, blir mulighetene utvidet.

Det er en fugl, det er et fly ...

Gryphon er egentlig en svært avansert fallskjerm, som med sin spesielle vingekonstruksjon forvandler deg og meg til en hittil ukjent fugleart. Ornitologer kommer til å klø seg i skjegget i månedsvis.

Den er naturligvis først og fremst ment for militære formål, der soldater kan slippes ut av fly et stykke fra målet — for så å fly utenfor radarer og annet varslingsutstyr i opptil 40 kilometer. Det er ikke småtteri.

Da vi først skrev om denne fantastiske vingekonstruksjonen for en tid tilbake, var savnet av video så stort at vi vurderte å lage en selv ved hjelp av papp-plater og teip.

Men nå har endelig noen tatt ansvar, og laget en demonstrasjon som beviser at ESGs supervinger er minst like spektakulære som vi trodde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer