Sterk, naken og bilrutene

Kan en vindusvisker-løs hverdag være rett rundt hjørnet?

Sterk, naken og bilrutene
Publisert

Kan vindusviskere som gnikker og gnikker og gnikker mot ruta fjerne den siste rest av vett fra et slitent mennskesinn? Å, jada.

Det er derfor den italienske oppfinneren og designeren Leonardo Fioravanti muligens bør belønnes med en fredspris hvis han klarer gjennomføre sitt vindusvisker-løse prosjekt.

Hvor ble de av?

Fiorvanti, som tilhører det velrenommerte designhuset Pininfarina, har satt sammen en prototypebil kalt Hidra. Det er ikke så uvanlig i seg selv.

At bilen derimot ikke har vindusviskere, det er uvanlig.

Tanken er at bilruta tar seg av vindusvasken helt på egenhånd. Ved hjelp av aerodynamikk og kjemisk overflatebehandling av ruta skal angivelig vindusviskerne gjøres helt overflødige.

Lag-arbeid.

Ruta består av tre lag, der det første filtrerer bort ultrafiolette (sol)stråler, og dessuten støter bort vann. Lag to har blitt behandlet gjennom såkalt nano-børsting, og gjør at møkk og dritt "skyves" ut til sidene av glassoverflaten.

Det tredje laget består av en mottaker-overflate, og er den delen av ruta som gir beskjed til lag to om at møkk er oppdaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer