Tar bare nesten livet av deg

Og det er vel fint? Tja.

Tar bare nesten livet av deg
Publisert

De fleste dataspillere er i stand til å skille mellom fantasi og virkelighet. Den bikkja som står ved din venstre side og sikler etter mat? Virkelig - gi den for. Den glefsende, siklende, rabiesstinkende bikkja som hopper mot deg på skjermen? Svært dødelig, så skyt den forbanna kjøteren før den utraderer hele bataljonen din!

Likevel, når en ser våpen som det på bildet over kan skillet mellom spill og virkelighet fort viskes ut.

Do you really want to hurt me?

For PHaSR er virkelig, selv om det forvokste monsteret ser ut som noe hentet ut av Gears Of War.

Navnet er en forkortelse for "Personnel Halting and Stimulating Response", og våpenet ble utviklet i 2005 av et foretak tilknyttet det amerikanske flyvåpenet med den hensikt å midlertidig sette fienden ut av, eh, spill.

Denne passiviseringen av målet skjer ved hjelp av to energieffektive diode-lasere, hvorav én er synlig mens den andre er infrarød. Lysene blender rett og slett motstanderen så kraftig at vedkommende ikke lenger er i stand til å orientere seg.

Mikrobølger.

En modifisert utgave av våpenet skal også være i stand til å varme opp huden på den eller de våpenet er rettet mot ved hjelp av mikrobølger, noe som naturlig nok ikke høres spesielt behagelig ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer