Tid for gåter

Klokkedesignerne vrir hodet igjen.

Tid for gåter
Publisert

Det er udiskutabelt at det er japanske Tokyoflash som holder verdensrekorden når det gjelder å komme opp med ubegripelige måter å vise tida på.

Denis Guidones forsøk på å overgå dem med "Ora Unica" er likevel verdt en finger eller to i hodebunnen. For, eh, hæh?

Timevis(dom).

Det som ser ut som kruseduller knotet ned av en 2-åring ruset på sukkersaft er angivelig en helt ny måte å fortelle hva klokka er.

Ora Unica betyr noe slikt som en "én time", og hvis vi gjetter riktig er det slik at begynnelsen og slutten på krusedullene viser henholdsvis minutter og timer. Dermed skal klokka være rundt 11:40 på bildet over og til venstre. Tror vi.

De to sirklene roterer kontinuerlig etter hvert som tiden går, så hvis TVen har gått i stykker eller nettet er nede kan du sikkert slå ihjel noen timer ved å nistirre på urskiva (som vi nesten kvier oss for å kalle urskive).

Snart til salgs?

Konseptet er uansett strålende, og designer Guidone vant da også førsteprisen under den internasjonale designkonkurransen Adamo Eva.

Foreløpig dreier det seg om en prototype, men ifølge et foruminnlegg fra Guidone på ganske gebrokken engelsk på Yanko Designs hjemmesider, vil det snart være mulig å kjøpe klokka for en hittil ukjent sum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer