Toget som aldri stopper

Asiatene slutter aldri å overraske...

Publisert

Det er liten tvil om hvor alt som er kult i verden skapes. Asia, hovedsaklig Japan, kommer stadig vekk med nye oppdateringer på teknologifeltet, og vi lar oss alltid imponere. Denne gangen er det immidlertid en genial mann fra Taiwan som tenker utenfor boksen.

For denne ideen er virkelig langt utenfor boksen. Boksen er en prikk for Peng Yu-lun, kan du si. Han mener nemlig at tog i dag bruker altfor mye energi på bremsing og akselerasjon. Løsningen: Få toget til å holde en jevn, konstant fart. Et tog som aldri stopper.

Umulig?

Vi kan ikke si annet enn at ideen høres syk ut. For hvordan i granskauen kommer man seg på et tog i konstant bevegelse? Greit at japanerne elsker kollektivtrafikk og samtidlig har en selvmordsrate langt høyere enn våre skalaer kan måle, men dette var vel litt drøyt?

Vi endret imidlertid synet da vi så videoen. Vi forstår ikke bæret av hva som blir sagt, men bilder sier som kjent mer enn ord.

Smart løsning.

Løsningen på problemet er nemlig ganske lur (hvem hadde trodd?): Ved å alltid ha en liten ekstravogn festet på toppen av toget som selv sklir av toget når det nærmer seg en stasjon, kan folk komme seg av enkelt og greit. På stasjonen står en lignende vogn med mennesker som vil på toget ventende, og blir enkelt og greit byttet ut med den eksisterende på toget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer