Touch me - touch me now

Sens-klokka er god å ta på. Og nyttig.

Touch me - touch me now
Publisert

Hjelpemidler for blinde og andre som har behov for assistanse på grunn av et handikapp har en lei tendens til å se ut som de ble designet av en bitter øst-europeisk ingeniør en gang på 80-tallet. Det er grått, trist og sannsynligvis laget av hard gummi.

Sens-klokka oppfyller ikke noen av tristhetskravene, først og fremst fordi den er laget i samarbeid med urmakeren som elsker vanvittige fargekombinasjoner og former mer enn livet selv - Swatch.

Braille.

Blindeskrifta du ser øverst på klokka markerer hvilken side som er opp, og hvor klokka-tolv-merket ligger. Sens består av to konsentriske sirkler, en keramisk (den øverste) og en som er laget av plast.

Den øverste forteller hva klokka er ved at brukeren finger-føler seg fram til avstanden mellom sirkel-endepunktet og tolv-merket.

Proto.

Den innerste ringen brukes til å sette alarmen. Avstanden mellom alarm-ringen og klokke-ringen viser hvor lenge det er igjen til alarmen hyler som den stukne grisen som tilfeldigvis fant nåla i høystakken.

Sens-designer Arnaud Lapierre vet opplagt hva han gjør, og selv om dette foreløpig bare er en prototype er det ingen grunn til å tvile på at den kommer til å selge - også til seende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer