Transformatorstolen

Kunst er morsommere enn du tror. Det er denne fantastiske stolen et bevis på.

Transformatorstolen
Publisert

Jeg vet det, du vet det, mora di vet det, og til og med landbrukskomiteen på Stortinget vet det: Robotene vil på ett eller annet tidspunkt ta over verden.

Det er kanskje litt overraskende at den første såkalte regenerative eller selv-oppbyggende roboten kommer i form av en stol.

Kunst og teknologi.

Den kanadiske kunstneren Max Dean og den amerikanske professoren i mekanikk- og romteknologi, Raffaello D'Andrea, har skrudd sammen en stol som er hakeslepp-fremkallende på en god og en mindre god måte.

Robotstolen ser først ut som en vanlig stol. Så begynner den å skjelve litt, før den kollapser fullstendig og blir liggende i deler utover gulvet. Sakte, men sikkert begynner den å sette seg selv sammen igjen, ved hjelp av avansert og smart teknologi. Skummelt og fascinerende på én og samme tid.

Ingen spøk.

- Noen personer trodde det var en spøk, en fabrikasjon, eller en dataanimasjon. Andre igjen trodde stolen var styrt via en fjernkontroll. Sannheten er at den ikke er noen av delene. Det er et selvdrevet system som gjør det det gjør, sier D'Andrea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer