Utnytt humpete veier

Genial dings kan spare forbruket med opptil 10 prosent.

GenShocks skal utnytte energien i bilen bedre. Her en protoutgave. Foto: web.mit.edu
GenShocks skal utnytte energien i bilen bedre. Her en protoutgave. Foto: web.mit.edu Vis mer
Publisert

En gruppe unge studenter ved MIT, Cambridge, har nylig slått hodene sine sammen og kommet opp med en helt ny oppfinnelse som skal spare bilene for drivstoff.

Oppfinnelsen er en støtdemper, kalt GenShocks, som skal generere strøm fra selv små støt, i tillegg til å gjøre turen jevnere for de som farter mye over ulent terreng.

Tunge kjøretøy

Jo tyngre kjøretøyene er, og jo flere humper du kjører over, jo mer effektiv vil den energisparende støtdemperen være.

En lastebil på seks tonn vil for eksempel kunne generere 1kw strøm, noe som skal være nok til å kunne drive all elektronikk i en vanlig bil.

Fra støt til strøm

Støtdemperne vil benytte et hydraulikksystem som tvinger væsken gjennom en turbin som igjen er koblet til en generator. Systemet vil deretter bli styrt av et aktivt elektronisk system som hjelper til med å optimalisere demping, og denne energien kan generere strøm til bilen.

- Vi ønsket å finne ut hvor energien ble sløst bort i en bil, forklarer Zack Anderson fra prosjektgruppen, i en pressemeldng fra MIT news.

Klar til sommeren

Studentene satser på å ha den endelige, finjusterte versjon klar til sommeren. Da vil de begynne å snakke med potensielle store kunder. For eksempel har de regnet med at et selskap som Wal-Mart kan spare 13 millioner dollar i året i drivstoffkostnader med sin enorme flåte av lastebiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer