Veldig mazze Mazda

Ikke akkurat for folk flest.

Veldig mazze Mazda
Publisert

Mazda er kanskje ikke det første bilmerket du tenker på når det kommer til utenomjordiske, lynhurtige sportsbiler. Det er kanskje ikke det andre, tredje, eller sjette heller.

Det blir det nok en forandring på nå.

Testing, testing.

Mazda Furai er navnet på en av konseptbilene som garantert vil vekke oppsikt under Detroit Auto Show, én av verdens største bilmesser som tar til i USA førstkommende lørdag.

De første bildene har allerede sirkulert på det lille Internettet en stund, og er hentet fra en veldig støyende og veldig rask testrunde på Laguna Seca-banen i California.

Stylingen på bilen er smått aggressiv og like futuristisk som bilparken til Batman, selv om Le Mans-løpet ligger i bunn av konseptet.

Ekstremt turtall.

Chassiset er av typen Courage C65, og er hentet fra Mazdas to år gamle American Le Mans Series-satsning (ALMS). Bilen benytter seg av det sikre kilder i DinSide Motor-redaksjonen kaller en trerotors wankelmotor, også kalt en rotasjonsmotor.

Slike motorer tåler blant annet ekstremt høye turtall, opp mot 13 000 omdreininger i minuttet, og ettersom Furai har fått 450 hester under panseret kan du kanskje selv tenke deg hvordan det høres ut når gasspedalen nærmer seg gulvet.

(Les test av wankelmotorbilen Mazda RX8 her!)

Trykk på PLAY under for å se, og ikke minst høre, Furai i aksjon. Selv om "Furai" betyr noe slikt som "lyden av vinden", høres Furai i Mazda-kledning ut som et fly som har forvillet seg ned på bakken i full hastighet.

Kilde: Jalopnik (via Gizmodo)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer