2 plass: Garmin Nüvi 760 / 770

En meget sterk andreplass i denne stortesten.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Når både navigering og finesser er så enkelt som på denne blir resultatet bra. Garmins toppmodell gir deg stort sett alt du trenger, og frister blant annet med en velfungerende handsfree-løsning via blåtann, medfølgende TMC-antenne, MP3-spiller og bildeviser, verdensur, og en språkguide for vanlige spørsmål og høflighetsfraser på ulike språk.

Som om ikke det er nok får du også en vanlig kalkulator, valutakalkulator og en enhetskalkulator om du lurer på forskjellen mellom miles og km. Strengt tatt er det kun en videofunksjon vi savner.

(Legg merke til at Nüvi 760 og 770 er helt identiske teknisk, forskjellen ligger i at 770 også har kart over Nord-Amerika inkludert i prisen. Klarer du deg uten Nord-Amerika kartet sparer du cirka 600 kroner)

Dette liker vi.

Den store styrken til Garmin er definitivt brukervennligheten, og sammen med TomToms GO920 er den her i en klasse for seg. Både finesser og navigeringsfunksjonene er svært enkle å forstå og betjene i det daglige, og med en praktisk hjelpemeny i selve enheten er dette definitivt en GPS som enkelt kan betjenes av hele familien.

I likhet med TomToms modell har du her en praktisk ”Hvor er jeg?” knapp, som naturlig nok oppgir din aktuelle posisjon, i tillegg til å vise nærmeste gateadresse og nærmeste veikryss. Praktisk om du skal møte noen som ikke har GPS.

Samme meny gir deg også praktiske hurtigtaster til aktuelle sykehus, politistasjoner og bensinstasjoner i denne menyen, og i tillegg til enkel navigering til disse får du også opp telefonnummer. En svært nyttig funksjon.

Både det å legge inn adresser, beregne ruter og lagre adresser eller interessepunkter underveis går som en lek, dette er kort sagt bra. I likhet med konkurrentene i testen er kartet lett å tyde i trafikken, men Garmins enhet skiller seg positivt ut ved at den zoomer inn på aktuelle kryss ettersom du nærmer deg. Dette øker brukervennligheten.

Legg for øvrig merke til at Garmin-enheten leser opp gatenavnene i stedet for å si høyre og venstre. Litt uttalemessige pussigheter må du leve med. Når du skal svinge inn på Tors vei sier den for eksempel ta til høyre på torsdag, men jevnt over fungerer det likevel bra. Vi gir også Garmin pluss for at den forteller deg på hvilken side av veien målet ditt ligger, spesielt i tette bygater kan dette være praktisk.

Garmin-enheten har også svært mange POI-punkter lagret, noe som gjør det enkelt å finne parkeringshus, hoteller og spisesteder. Overføring av kontakter fra vår mobiltelefon var også en enkel prosess, her var det bare å sende alt over via blåtann. I likhet med TomTom fungerer også handsfreefunksjonen meget bra.

2 plass: Garmin Nüvi 760 / 770

Konklusjon.

Her er det ikke stort å trekke. Selve enheten er slank og elegant med kun en av- og på-knapp, her skjer altså all betjening via den lettforståelige skjermmenyen.

Skal vi pirke litt skulle vi likevel ønske at Garmin hadde utstyrt modellen med en manuell volumknapp på siden av enheten - her blir det i stedet noen få unødvendige tastetrykk på skjermen. Enkelte vil også legge merke til at du må trykke litt hardere på Garminens skjerm for at den skal reagere, dette er imidlertid en vanesak.

Også denne GPSen har såkalt FM-streaming som lar deg spille av MP3-låtene på enheten via bilens radio. I likhet med alle de andre GPSene vi har testet er imidlertid denne funksjonen svært oppskrytt. Det blir for mye skurring og forstyrrelser i lyden til at det er akseptabelt i bruk.

Likevel, dette er en glitrende god GPS, og nå som prisen også har sunket er denne Garmin-modellen et svært godt kjøp. Nüvi 770 fås nå fra cirka 3.400 og gir deg kart over Norden, Europa og Nord-Amerika. Klarer du deg med Europa-kart kan du like godt kjøpe 760-modellen som er helt lik, og som du får fra rundt 2.800 kroner.

En flott andreplass og en soleklar anbefaling fra oss i dingz.no.

Øvrige resultater fra testen:

Best i test: TomTom GO920T.

2 plass. Garmin Nüvi 760 / 770.

3 plass: Navigon 2110 Max Europe.

4 plass: HP iPAQ 314.

5 plass: Harman/Kardon GPS 810.

6 plass: Medion GoPal P4425.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer