3 plass: Navigon 2110 Max

Liten, lekker og kjapp. Trenger du egentlig mer?

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Med en veiledende pris på 2.200 kroner er dette den nest billigste GPSen i testen, og ut i fra spesifikasjonene er det kanskje ikke så rart:

Her får du nemlig kun bildevisning i tillegg til selve navigasjonen.

For deg som har lyst til å skryte av finesser er dette altså helt feil modell, men er du bare på jakt etter en GPS som tar deg fram til målet på en enkel måte er det denne du skal ha.

Dette liker vi.

Designet er tøft og spesielt den lekre baksiden viser at Navigon har turt å tenke litt nytt med 2110 Max.

Vi gir også Navigon et stort pluss i margen for god brukervennlighet. Menyene er svært enkle å forstå, og selv om du får svært mange valgmuligheter er den så intuitiv i bruk at det er lett å beholde oversikten.

Og hvis du tror at denne billigmodellen ligger bak de dyre modellene i hastighet må du tro om igjen: Den trykkfølsomme skjermen reagerer svært raskt når du trykker på den, og også ruteberegning og omberegning av oppsatt rute går kjapt.

Det mest imponerende på Navigons billigmodell er likevel kartvisningen.

Av konkurrentene har også Medion en fin grafikkvisning av hvilken fil du skal ligge i, men Navigons modell løsning er mer avansert: Reality View Pro viser deg et realistisk bilde av større avkjørninger på motorvei med skilt og kjørefelt anvisning. Du får også en fin grafisk oversikt over hvilke avkjøringer som kommer lenger framme.

Vi gir også pluss i margen for tunellsimuleringen til Navigon, som er blant de beste i testen.

Dette savner vi.

Det store minuset på Navigon-modellen er at den ikke kan fungere som en handsfree-enhet via blåtann. En velfungerende handsfree-funksjon er nemlig ikke bare smart, det er også trafikksikkert ettersom du slipper å knote med mobilen når du er ute i trafikken.

dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer

Konklusjon.

Etter å ha kastet bort mye tid på å få mer eller mindre unyttige finesser til å virke på de andre billige modellene i denne testen, var det en befrielse å få Navigon-modellen i hende. Her fungerer nemlig alt som det skal.

Det eneste store minuset er savnet av handsfree-funksjon, men klarer du deg uten dette er den et kupp.

Navigon-modellen er det soleklare valget for deg som er på begrenset budsjett og tar en fortjent tredjeplass i denne testen.

Øvrige resultater:

Best i test: TomTom GO920T.

2 plass. Garmin Nüvi 760 / 770.

3 plass: Navigon 2110 Max Europe.

4 plass: HP iPAQ 314.

5 plass: Harman/Kardon GPS 810.

6 plass: Medion GoPal P4425.

Eller trykk her for å gå til hovedsiden med alle GPSene vi har testet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer