5 plass: Harman/Kardon GPS 810

Ikke så verst dette her, men prisen ødelegger.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

For førsteinntrykket er positivt: Skjermen er både lyssterk og klar, og kabinettet av metall er med på å underbygge kvalitetsfølelsen.

I pakken.

I tillegg til det obligatoriske vindusfestet og billaderen, følger det også med vanlig strømlader og et skinnetui til GPSen.

Det følger også med en slags fjernkontroll, eller rettere sagt en separat styringsenhet til GPSen, som skal festes på et dertil egnet sted i bilen. Av de øvrige GPSene i testen er det bare TomTom GO 920 som har noe tilsvarende.

Finesser.

På papiret er dette en svært godt utstyrt GPS, som i tillegg til bildevisning og MP3-avspilling også kan spille av video. Og her gir vi faktisk Harman/Kardon et stort pluss i margen. Den er nemlig svært raus med hvilke formater den takler, og av alle GPSene i denne testen er det denne modellen som takler flest MP3- (bl.a. WMA) og video-formater (bla MPEG-4, se faktaboksen for detaljer).

Modellen har også FM-sender, som lar deg overføre MP3-filene dine til bilradioen via FM-båndet. På dette punktet er imidlertid lydkvaliteten like skuffende som på alle de andre GPSene med denne funksjonen. Her vil det helt sikkert være forskjell fra bilmerke til bilmerke og ikke minst avhengig av om du befinner deg midt i byen eller på den øde landevei. Vår erfaring er likevel at FM-streaming alltid medfører støy og annen forstyrrelse i musikken, så dette er definitivt en nødløsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer