Årets beste støydempende hodetelefoner

Aktiv støydemping er gull for slitne ører. Men hvilken skal du velge?

Aktiv støydemping er gull, men strengt tatt holder det med en modell... Foto: Per Ervland
Aktiv støydemping er gull, men strengt tatt holder det med en modell... Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Etter å ha testet flere hodetelefoner med aktiv støydemping var vi svært fornøyd med kvaliteten på Bose QuietComfort 15.

Men ikke alle var like fornøyde, noe vår leser Peter ga tydelig uttrykk for i debatten:

Sony har en ca. like dyr modell som er bedre ifølge Finansavisen Hvorfor tester dere ikke høretelefonene mot Sony sine (NC500) som er i samme prisklasse? Er det fordi Bose bestikker dere med et gratis eksemplar?

Dette er altså til Peter og hans likesinnede: Vi leverer selvsagt testproduktene tilbake når vi er ferdige med dem. Her får du enkelttestene av Bose QC15 & Sony, og her gir vi deg altså en direkte sammenligning av de to, samt en oppsummering av hva vi mener er det beste valget om aktiv støydemping står høyt på lista.

Bose QC15 mot Sony MDR-NC 500D

Begge disse hodetelefonene ligger i det øvre prissjiktet. Bose klokker inn på rundt 3.000 kroner, mens du kan få Sonys alternativ til rundt 2.500 om du handler i billigste nettbutikk. Personlig synes jeg det er litt synd, ettersom den høye prisen gjør dem uaktelle for mange - men når det gjelder aktiv støydemping er det faktisk slik at du får det du betaler for.

Begge modellene er av den solide typen og gir et eksklusivt inntrykk. Komfortmessig er imidlertid Bose best. Øreputene er mye mykere enn de Sony-modellen er utstyrt med, og er derfor mer behagelige å ha på over tid. På små reiser er ikke dette noe stort tema, men på en ni timers flytur kommer man ikke utenom at dette er et viktig poeng.

Men hva med støydempingen? Som nevnt i testen av Sony loves det intet mindre enn 99% støydemping. Vel, i så fall må vi bare si at Bose da tilbyr 120%.

De er ganske enkelt enda bedre på dette punktet.

Vi noterer også at headsettet fra Bose er helt lydløst. På Sony-settet lager nemlig selve støydempingen i seg selv en summelyd som er godt hørbar i et stille rom. (Dette opplevde vi forøvrig også på Monsters Dr.Dre-sett og billigmodellen Sony MDR-NC7)

Med en gang du setter på musikk eller setter deg på toget vil riktignok ikke dette være noe problem i praksis. Etter å ha testet begge settene side om side, og i tillegg prøvd det på flere testpersoner på jobben, er det imidlertid ingen tvil hos oss: Bose-settet gjør rett og slett en mer imponerende jobb når det gjelder å fjerne ulyder og er den klare vinneren her.

Hva med lyden?

Begge hodetelefonene har et luftig og åpent lydbilde. Personlig synes jeg at Sonyen gir en strammere bass, mens medtester Idsø er av motsatt oppfatning og holder en knapp på Bose-settet lydmessig. Smak og behag her altså, så er lyden det avgjørende for deg anbefaler vi at du prøver begge før du bestemmer deg.

Det er likevel ikke til å komme i fra at ingen av disse i nærheten av gi samme godlyd eller morofaktor på musikk som vi får fra Beyer Dynamic DT 770 Pro eller Monsters Dr.Dre-sett.

Best i test på aktiv støydemping:

1. Bose QuietComfort 15
2. Sony MDR-NC 500D
3. Bose QuietComfort 3
4. Monsters Dr.Dre-sett
5. Sony MDR-NC7

Merk deg at sorteringen er satt med tanke på hvor god den aktive støydempingen fungerer i praksis. Er musikkopplevelsen det viktigste for deg bør du etter min oppfatning gå for alternativet til Monster. Alternativt et headsett som kun er laget for å gi best mulig lyd, som f.eks. Beyer Dynamics DT770 Pro

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer