Best i test: TomTom GO 920T

En svært god GPS som tar en knepen seier på unike ekstrafunksjoner.

Best i test: TomTom GO 920T
Publisert

Trofaste lesere vil sikkert huske at vi testet 920-modellen allerede ved lanseringen i januar. Vi likte den svært godt, og var derfor spent på hvordan den ville klare seg i en direkte sammenligning med så mange gode konkurrenter.

Dette får du.

Designet er typisk TomTom, noe som innebærer en bueform på selve enheten som skiller den fra de andre produsentene.

Skjermen oppleves som meget god, og i likhet med Garmin og Harman/Kardons modeller gir den langt mindre gjenskinn ved direkte sollys enn de øvrige GPSene i testen.

Også 920 er godt utstyrt, og her får du blant annet MP3-spiller med FM-streaming, bildevisning, utallige interessepunkter der telefonnummer og adresse ligger inne, blåtann og handsfree-mulighet, fjernkontroll, dockingstasjon, og ikke minst TomToms Mapshare-funksjon.

MapShare funksjonen gir deg kort fortalt mulighet til å selv rette opp feil og mangler i kartdataene. I tillegg til at dette blir lagret på din egen enhet kan du også dele endringene med andre TomTom-eiere (og ditto, laste ned de endringene de har foretatt).

Du kan blant annet åpne opp eller sperre gater, endre kjøreretning, endre veinavn og rapportere feil på eksisterende vei, eller manglende vei. Det siste vil for eksempel være å legge til en manglende av/på-kjøring på motorveien.

Selv om nytteverdien av dette vil avhenge av hvor mange andre brukere som gidder å legge inn endringer, så er i hvert fall potensialet stort. Etter vår oppfatning er dette derfor en flott finesse som har framtiden foran seg.

GO920 har også en såkalt panikk-knapp, som blant annet gir deg rask tilgang til sykehus og politi i nærheten av din eksakte posisjon. Dette har for øvrig også Garmins modell blitt utstyrt med, og dette er funksjoner vi tipper vil bli standard på alle GPSer etter hvert.

TomTom har for øvrig også en egen hjelpeside på GPSen med førstehjelpstips. Også det er etter vår oppfatning en glimrende finesse.

Dette liker vi.

Enkle og logiske menyer gjør GPSen svært enkel i bruk. Det er tydelig at TomTom har prioritert brukervennlighet i alle ledd, for her er det kun Garmin som kan måle seg. Vi må også nevne den medfølgende PC-softwaren, som gjør oppdateringer av kartet, og ikke minst overføring av innhold til og fra enheten til en lek.

Dette er plug&play i praksis, og på dette punktet er TomTom definitivt best i klassen.

Dette burde vært bedre.

Vi savner en video-løsning, og irriterer oss også litt over at MP3-spilleren ikke takler WMA-formatet.

I likhet med alle de andre GPSene som har FM-streaming opplever vi til tider mye skurring i våre testbiler. Siden dette er noe som gjelder alle GPSene med denne funksjonen har vi imidlertid ikke trukket for dette.

Konklusjon.

dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer


Dette er etter vår oppfatning den mest komplette GPSen på markedet idag. Den er like brukervennlig som Garmins modell, og leveres i tillegg med fjernkontroll og en praktisk dockingstasjon for tilkobling til PCen. Rosinen i pølsa er den svært stabile og gode softwaren til TomTom, som gjør oppdatering av selve enheten, og ikke minst overføring av innhold til og fra, svært enkel.

dingz_best i test_100
dingz_best i test_100 Vis mer

Klarer du deg uten Mapshare-funksjonen kan du trygt kjøpe Garmins modell i stedet, men TomTom GO920 er likevel vårt førstevalg for den som vil ha alt. Den er rett og slett hakket vassere og derfor best i test.

Øvrige resultater:

2 plass. Garmin Nüvi 760 / 770.

3 plass: Navigon 2110 Max Europe.

4 plass: HP iPAQ 314.

5 plass: Harman/Kardon GPS 810.

6 plass: Medion GoPal P4425.

Eller trykk her for å gå til hovedsiden med alle GPSene vi har testet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer