Bose QuietComfort 15 testet!

Det perfekte headsett for deg som reiser mye.

Aktiv støydemping på sitt beste! Vi har brukt QC 15 daglig i tre uker, på jobb, T-bane, buss og korte og lange togturer. Anbefales. Foto: Per Ervland
Aktiv støydemping på sitt beste! Vi har brukt QC 15 daglig i tre uker, på jobb, T-bane, buss og korte og lange togturer. Anbefales. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Har du først vent deg til å bruke støydempende hodetelefoner er det svært vanskelig å klare seg uten, og grunnen er enkel:

Med en gang du slår dem på forsvinner nemlig uønsket støy, og du kan nyte tog- eller fly-turen i den absolutte stillhet, eller høre på musikken din uten å måtte sette volumet på maksimalt nivå for å overdøve bråket.

Aktiv støydemping i toppklassen

Bose Quiet Comfort 15 har en mikrofon på utsiden av hodetelefonene som kontinuerlig overvåker lydmiljøet (støyen), og kretsene sammenligner dette med signalet fra mikrofonen som er plassert på innsiden mot øret. Så lages det "mot-støy" som mikses inn - i praksis blir ulydene som ikke skal være der utlignet, og vi kan ikke si noe annet enn at resultatet er imponerende.

(Les mer om aktiv støydemping her)

Quiet Comfort 15 i bruk

Det første du legger merke til med QC 15 er at øreklokkene er langt større enn på QC 3, som vi testet i 2006.

Dermed får du også en bedre passiv støydemping, ettersom ørene dine her blir helt dekket. Jeg var imidlertid litt skeptisk til akkurat dette på forhånd, ettersom hodetelefoner som dekker hele øret fort kan bli litt ubehagelige å bruke i timesvis. Heldigvis ble jeg positivt overrasket: Myke skinnputer på selve klokkene og bøylen gjør nemlig at komforten er god og selv på en 4,5 times togtur hadde jeg settet på kontinuerlig uten problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer