De beste GPSene i 2007

Vi testet 22 GPSer i 2007, her er de modellene vi ville kjøpt selv hvis vi skulle gått i butikken nå.

De beste GPSene i 2007
Publisert

Utviklingen på GPS-fronten har vært enorm de to siste årene. For det første er de nye toppmodellene langt kjappere til å lokalisere satelittene enn tidligere, og det vil du vite å sette pris på i daglig bruk.

Men også selve oppstartstiden og kvaliteten på skjermene har blitt bedre. Blant annet er det nå langt lettere å se hva som står på skjermene under direkte sollys enn tidligere.

Det er heller ingen tvil om at også de rimelige GPSene har blitt bedre. Problemet for de små og ukjente aktørene er imidlertid at også de anerkjente produsentene nå leverer gode produkter i billig-segmentet.

Så hvilke ville vi selv kjøpt skulle vi gått i butikken imorgen? Her er våre personlige favoritter fra året som snart er omme.

Best i topp-klassen.

TomTom Go720 er vår desiderte favoritt, for ikke bare er den brukervennlig og har en god skjerm, den kommer også med praktiske finesser som blant annet map-share. Praktiske nyvinninger ingen av konkurrentene er i nærheten av.

Hele testen får du her!

PS: Vi kommer forøvrig snart med test av TomToms helt nye toppmodell, Go 920, følg med.

Nr 2 i topp-klassen:

Panasonic Strada ser ut som en fotomodell og har en av de flotteste skjermene vi har sett.

Litt for treg respons på skjermen trekker dog ned, men mange vil hevde at dette er en vanesak.

Testen får du her!

Delt 3 i topp-klassen:

Blaupunkts siste Travelpilot er også en god modell som skiller seg ut fra den gemene hop av GPSer.

Prisen trekker dog noe ned, og vil du ha flest mulig finesser for pengene bør du heller gå for Medions PNA 470 som gir deg svært mye for pengene.

For deg som ikke trenger bildevisning og MP3-spiller.

Klarer du deg uten finesser er det også en TomTom vi anbefaler. TomTom One fås fra før av i både en Skandinavia og Europa-versjon, og sommeren 2007 kom den også med stor skjerm.

Modellen heter TomTom One XL og er på 4,3 tommer. En perfekt reisepartner for deg som bare vil ha en enkel og brukervennlig GPS.

Beste mobil-GPS.

Nokia har sikret seg et armlengdes forsprang på mobiltelefoner med innebygget GPS, og vi har allerede testet førsteutgaven av N95, den rimelige 6110 og nå sist N82.

I bruk fungerer disse omtrent likt, men siden batterikapasiteten er best på 6110 og spesielt N82 er det disse vi anbefaler. Legg likevel merke til minusene ved mobilnavigering i videoen du finner i testartikkelen.

God tur :-)

Trykk for å se hovedsiden med alle GPS-testene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer