Disse proppene kan redde hørselen din

Tinnitus er ikke lenger bare noe for gamlinger.

Disse proppene kan redde hørselen din
Publisert

Las Vegas, CES 2009: I følge NRK-nyhetene på lørdag frykter landets hørseleksperter at stadig flere unge nordmenn skal få alvorlige hørselsskader og i verste fall permanent tinnitus - eller konstant øresus. Hovedforklaringen er at mange av oss setter volumknappen alt for høyt når vi bruker MP3-spilleren vår.

Kjenner du deg igjen? Jepp, det gjør sannelig vi også - for det er unektelig litt fristende å skru opp lyden bare litt til når du f.eks. sitter på trikken og din yndlingslåt er i ferd med å drukne i støy fra kranglete medpassasjerer.

Problemet er selvsagt å vite hvor høy lyden kan være uten at det er skadelig for hørselen, og det er her iHearSafe påstår de har funnet en god og trygg løsning.

Sperret på 85 desibel.

iHearSafe selger nemlig ørepropper og vanlige headsett som har en ting felles: De er alle sperret på 85 dB (=desibel), et nivå de fleste ekspertene påstår skal være rimelig risikofritt. 85 dB er forøvrig den grenseverdien det norske Arbeidstilsynet bruker for påbud av bruk av hørselvern, men når man vet at en iPod kan gi pumpe ut et lydnivå på mellom 91 og 121 dB er det altså mye støy du sparer ørene dine for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer