Elektrisk spenning med Xilhouette Presens

Xilhouette Presens er ikke bare vanskelig å skrive. Det er også navnet på et elektrisk motorkit for helt vanlige sykler. Vi har testet!

Elektrisk spenning med Xilhouette Presens
Publisert

Vi misunner ikke danskene for språket, men vi har sverget flere ganger at det er på tide å flytte til flate Danmark når vi har pisket oss fram i 50 sekundmeters motvind opp den lengste bakken i Oslo. I regn. Klokka sju om morgenen.

Derfor er det en befrielse at det finnes gode mennesker som tenker på vårt velvære, som entusiastene bak sykkelmotor.no - leverandør av komplette motorkit for helt vanlige sykler og helt vanlige syklister.

Biltema - et ikke-tema.

Vi fikk levert en ferdig montert Biltema-sykkel, som var omtrent like billig og ustabil som en forventer fra det holdet. Batteripakken monteres på setestanga, og selv om vårt motorkit ble montert bak på sykkelen, leveres det ferdigmontert på et forhjul hvis du selv velger å bestille et sett. Det er bare fint. Vår testsykkel ble nemlig ekstremt baktung med en 12 kilos batteripakke og en seks kilos motor på bakhjulet, og sykkelen begynner å lette foran før du i hele tatt har fått begynt å tenke «det kunne vært artig å prøve å steile litt».

Trykk på videolenkene til venstre for video av fartsvidunderet!

Det er heller ingen enkel sak å manøvrere en sykkel som får nesten 20 kilo med ekstra bagasje, og småbarnsforeldre på vei til barnehagen vil kjenne seg altfor godt igjen. Dermed må du også konsentrere deg om å ta skikkelig tak i sykkelen når du for eksempel går på og av, og forsøker du snu den på et lite område, slik vår testpatrulje gjorde, er det ikke bare tunga som må være rett i munnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer