Mini-test: Philips BDP9500

På papiret er den en vinner, og nå har også prisen blitt riktig.

Mini-test: Philips BDP9500
Publisert

Da vi hadde vår første sammenligningstest av Blu-ray spillere var konklusjonen kort og godt at det var svært liten forskjell i bildekvaliteten når vi så på Blu-ray filmer via HDMI på TV-en.

Når det gjelder DVD-plater var det imidlertid andre boller:

Alle Blu-ray spillere kan nemlig skalere din gamle DVD-samling til 1080p-oppløsning (eller 720p/1080i avhengig av hva som passer best på TV-en din), og her vil resultatet du ser på TV-en din variere etter hvor god skaleringsbrikken (bildeprosessoren) i spilleren din er. I vår test syntes vi at Panasonic og Sony klarte dette best, men det skal sies at forskjellene var små.

I praksis måtte vi derfor ty til flere kriterier som lastetid (hvor lang tid spilleren brukte før du sto i menyen) og ikke minst finesser, brukervennlighet og pris for å kåre en vinner.

Men dette er nå over et år siden og butikkene renner nå over av nye – og ikke minst billigere alternativer.

Så hvordan står vår testvinner fra den gang, Sony BDP-S550, seg mot de nye og dyrere Blu-ray spillerne?

Philips BDP 9500 – et kupp?

Basert på spesifikasjonene alene er denne Blu-ray spilleren et kupp til prisen, som i skrivende stund er helt nede i 3.700 kroner i de billigste nettbutikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.