Noe av det sterkeste du kan ha i maten

Vi måtte selvfølgelig prøve.

Dette er ikke for sarte ganer... Foto: & video: Per Ervland
Dette er ikke for sarte ganer... Foto: & video: Per Ervland Vis mer
Publisert

Hvis du får svettetokter bare noen nevner åttitallets store slager, den meksikanske gryta fra Toro, bør du holde deg langt unna sausene til Dave.

De er nemlig kjent for å være noe av det sterkeste som finnes, så når vi fikk mulighet til å prøve to av hans verstinger var det tilnærmet halleluja-stemning i lokalet. Vel, vi overdriver litt, for selv etter å ha truet med buksevann som kollektiv avstraffelse var det strengt tatt bare åtte personer som meldte seg.

Terror i liten flaske

Den mildeste av de to sausene var «Daves Total Insanity Hot Sauce», en saus som skal inneholde et hint av hvitløk om du klarer å komme forbi den fysiske smerten.

Det er nemlig ikke uten grunn at flasken advarer mot å bruke mer enn en dråpe om gangen. Det presiseres også at du bør holde deg langt unna om du har hjerte- eller åndedrettsproblemer. Ikke for pyser altså.

Det var imidlertid spesialutgaven «Daves Insanity Gourmet Edition Jolokia, Ghost Pepper Edition» (bare navnevalget er vondt å svelge), som gjorde oss mest skeptiske. Den inneholder nemlig krydderurten Jolokia, og skal være fire ganger så sterk som den første utgaven...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.