TEST: Amper Mini Cooper

Den råeste fabrikkproduserte Minien har nettopp kommet, og vi har prøvd moroklumpen.

TEST: Amper Mini Cooper
Publisert

Totalt blir det kun produsert 2000 stykker av råtassen Amper, eller John Cooper Works GP-Kit, som den også heter. Og tro oss, dette er så fjernt fra en matpakkebil det er mulig å komme.

De første tegnene på den iboende råskapen får du allerede når du nærmer deg bilen for første gang. På avstand vil den gigantiske hekk-spoileren være det første tegnet. Så vil du antagelig smile overbærende over luftinntaket i fronten. For dette er vel ikke nødvendig på en Mini?

Svaret er enkelt: Joda, det er det.

Og når du står ordentlig nærme kan du heller ikke unngå å legge merke til detaljer som de doble eksospottene og designlogoene. Det er imidlertid det store metallstaget som står der hvor baksetet egentlig er som fjerner enhver tvil: Dette er en fakbrikktrimmet råtassbil.

Trykk på lenkene til venstre for å se video fra turen!Psst: Jo kjappere bredbånd du har, jo bedre kvalitet kan du velge.

Hardtrimmet fakta.

Ut av den lille 1.6-liters motoren har Mini-gjengen klart å skvise hele 218 hestekrefter. Den lille tassen gjør dermed 0 til 100-øvelsen på 6.5 sek, og er du så heldig at du er på en bane vil den heller ikke stoppe før den når 240 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer