Test: Beats by dr.dre

Monsters nye hodetelefoner er utviklet med bistand fra hip hop guru dr.dre. Vi har testet.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Monster (jepp, det er de med lyd- og bilde kablene) er tydelig stolte av sitt nye headsett, vi sakser fra pressemeldingen "Dr. Dre er en dedikert kvalitetsbevist lydstudio ingeniør. Han ønsker at folk skal høre alt det han hører i et lydstudio - kompromissløst. Tilsvarende har dette målet alltid vært tilfelle for Monster, og med Monsters 30år erfaringer innen produksjon og utvikling var det naturlig å slå seg sammen på denne måten."

Men hvordan virker det i praksis? Vi har brukt headsettet daglig i 2 uker, og her er vår dom.

Godt førsteinntrykk

Spør du oss er selve headsettet knalltøft. Det kommer i sort pianolakk, lekkert dandert med detaljer i grått og sort, og er i tillegg behagelig å ha på hodet.

Monster har tydeligvis lært ett og annet salgstriks av godeste Apple, for selv innpakningen av headsettet er gjennomtenkt (se bildespesialen!). Headsettet ligger i en lekker rød boks, og innvendig får du en antibakteriell renseklut, samt en praktisk bæreveske med karabinkrok som enkelt kan festes til sekken din.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

(Flere bilder nederst)

I tillegg til fly-adapter og en adapter for bruk på stereoanlegg, følger det også med to sett ledninger: En standardkabel samt en kabel som er spesialtilpasset for deg som eier en iPhone eller en Blackberry. Den sistnevnte kabelen har nemlig en liten mikrofon slik at du kan ta imot og besvare samtaler som kommer på mobilen, i tillegg til at du kan stoppe musikken eller rett og slett skippe mellom sporene i musikksamlingen din.

Vi noterer forøvrig at kablene er myke og fleksible, til tross for at de kjennes svært solide ut. Merk deg også at Beats-headsettet har aktiv støydemping, praktisk når du jobber i et kontorlandskap eller skal på flytur.

Lydkvalitet i daglig bruk

Førsteinntrykket av lydkvaliteten var positiv, og spesielt lot vi oss imponere av bassgjengivelsen som hadde godt med punch. For å avsløre eventuelle svakheter sammenlignet vi også direkte med Bose Quiet Comfort 3 og BeyerDynamic DT 770 Pro, og det ga oss flere svar:

* Støydempingen på Beats-headsettet fungerer greit, men er ikke i nærheten av å være like effektiv som på headsettet til Bose. På Beats-headsettet er det f.eks. allltid litt sus i bakgrunnen, mens Bose-headsettet til sammenlikning tar deg med inn i en helt lukket verden. Når det gjelder punch i lyden er imidlertid Beats-headsettet overlegen Bose-modellen, og spesielt er dette tydelig hvis du hører på musikk med kraftig bass. Her får du langt mer futt enn det Bose-headsettet klarer å gjengi.

* I motsetning til de andre headsettene har ikke BeyerDynamic aktiv støydemping. Her er det i stedet de store øreklokkene som gir passiv lyddemping, og i bruk er ikke det like effektivt. BeyerDynamic er imidlertid også god på lydgjengivelse, og vil antagelig tiltale de som liker et mer åpent lydbilde. Her vil naturligvis smak og behag spille inn, men selv må jeg innrømme at jeg holder en knapp på Beats-headsettet også her; du får rett og slett litt mer rock&roll-følelse, og av de to headsettene var det da også dr.dres Beat-modell jeg aller helst ville ha på hodet når jeg tok toget hjem.

Konklusjon

Prisen på Beats by dr.dre er 2.998 kroner, en pris som nok vil være litt stiv for mange. Quiet Comfort fra Bose ligger imidlertid i samme prisleie, og selv om de er bedre på støydemping klarer de ikke å gi den samme godfølelsen lydmessig som vi fikk av Beats.

Dette er rett og slett et headsett vi hadde lyst til å bruke når vi skulle høre på favorittmusikken vår, så har du råd er det etter vår mening verdt prisen.

Skal vi pirke litt burde imidlertid Beats-headsettet slått seg av automatisk når det ikke er i bruk. Her må det nemlig gjøres manuelt - og det kan lett gå i glemmeboka. Trøsten er imidlertid at Beats bruker 2 stykk vanlige AAA-batterier, som er lette å erstatte hvis du skulle gå tom for strøm.

BeyerDynamics-headsettet koster cirka 1700 kroner og er med andre ord i en langt rimeligere prisklasse. Siden dette headsettet er passivt trenger du ikke batterier, og som nevnt liker vi det åpne lydbildet. Minuset er at du må irritere deg over en grenseløst lang høyttalerkabel (- den er faktisk 2,5 gang så lang som på Beats-headsettet). I tillegg får du heller ikke den aktive støydempingen, eller mikrofon/skipping på ledningen som Beats-headsettet lokker med.

Les også:

Test av Quiet Comfort fra Bose
Test av Philips SHN9500
Test av Philips SBC HD1500U
Test av Philips SHC8565

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer