TEST: Creative Vado HD-kamera

Å ta opp video i HD har aldri vært enklere, men dessverre: Ikke alt er gull her heller.

TEST: Creative Vado HD-kamera
Publisert

Med en pris på 2.000 kroner hos Creative er dette det billigste HD-kameraet vi har satt våre teknoglade pølseklyper i hittil.

Er du på jakt etter et kamera til å dekke de store begivenhetene i livet bør du imidlertid spare litt til. Vado HD er nemlig et enkelt klikk og pek kamera, omtrent som det du har i mobilen din - bare med høyere oppløsning på opptakene. Men hvordan fungerer det i praksis?

Dette liker vi

Vado HD er absolutt idiotsikkert, og passer spesielt bra til de som lar seg skremme av mange knapper og avanserte menyer. Her er nemlig alt strippet ned til et minium:

Du har en opptaksknapp som er rød, en play- og pause-knapp for å se på opptakene dine, volum-innstilling, samt spole- og slette-knapp.

Med andre ord: Klarer du ikke å ta opp med dette kameraet kan du bare gi opp.

Vi liker også at kameraet blir ganske kjapt klar til bruk, i praksis tar det rundt 5 sekunder fra du slår på til du er i gang med opptakene.

Selve kameraet har 8 GB internminne som gir deg cirka to timer med opptak, noe som kommer til å holde i massevis for målgruppen. Formatet er MPEG4 (H.264), pakket i AVI-konteiner, for dem som er interessert i slik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer