TEST: Disse kutter 80% av støyen

SHN7500 er de helt nye støydempende øreproppene fra Philips. Redder de flyturen din?

TEST: Disse kutter 80% av støyen
Publisert

Det kan være en prøvelse å reise med offentlige transportmidler: For ikke bare er det synonymt med kø og trengsel, det bråker også.

En meget god løsning for deg som er dritt lei av ulydene er et hodesett som holder støyen borte, og vi har tidligere testet flere gode eksemplarer (Bose og Philips). Men ikke alle orker å drasse rundt på et digert hodesett, og da kan ørepluggene SHN7500 være et godt alternativ - for Philips påstår faktisk at de fjerner 80% av støyen.

Trikset er aktiv støydemping,

som veldig kort fortalt betyr at støyen behandles elektronisk - slik at lavfrekvente, summende ulyder reduseres kraftig.

Vi har tidligere prøvd å forklare effekten som om man plasserer hodet i et vakum, og denne forklaringen blir om mulig enda mer dekkende her - hvor man tross alt dytter to øreplugger inn i ørekanalen. På vår flytur, tre kvarters flytid hver vei, fungerte det i hvert fall utmerket; for hver eneste gang vi tok ut pluggene underveis ble vi like overrasket over hvor bra støydempingen var.

På svært lange flyturer vil vi likevel anbefale støydemping via vanlige headsett, for det å ha ørepluggene på kontinuerlig i mange timer tror vi kan bli en noe slitsom opplevelse.

Hva med lyden?

Sammenlignet med de ørepluggene du fikk med MP3-spilleren eller mobiltelefonen din vil disse garantert være bedre. De små proppene gir for eksempel overraskende mye bass.

Sammenlignet med dyrere alternativer kommer de imidlertid til kort, og spesielt øverst i diskantområdet mangler det litt. Vær også klar over at pluggene er litt tungdrevne.

Vår konklusjon er uansett klar: Kjøp dem hvis vil ha støydemping uten hodebøyle, til det gjør de en god jobb.

Den dårlige benplassen og kjipe flymaten hjelper de dessverre lite mot.

I pakken.

De to ørepluggene kommer med tre gummidekselsett i ulike størrelser. De bør med andre ord passe uavhengig om du har små, vanlige eller skikkelige Dumbo-ører. Det følger også med en praktisk bæreveske, adapter både til hifi-anlegget og for tilkopling til underholdningssystemene på flyet.

Hjernen i systemet er den aktive støydempingen, som du aktiverer via hovedenheten du har hengende rundt halsen. I tillegg til av & på-knappen finner du forøvrig også en trinnløs volumknapp der, noe som praktisk hvis du har MP3-spilleren din i innerlomma.

Prisen i Norge er cirka 800 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer