TEST: iPig dockingstasjon

En gris med god lyd. Hvem ville trodd det?

En grisehistorie som ender lykkelig. Foto: Per Ervland
En grisehistorie som ender lykkelig. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Med så mange dockingstasjoner som finnes til iPod burde det vært lett å finne en som gir bra lyd, men dessverre har vi blitt skuffet gang på gang. Heldigvis ble vi her positivt overrasket.

Så hva får du?

iPig fås i flere ulike farger, og som du ser på bildene var vår modell rosa. Det er perfekt for min datter på fem år, men blir det for mye for deg kan du altså velge sort eller hvit i stedet. Det viktige er imidlertid at den har fem høyttalere, og det er spesielt subwooferen på undersiden som gjør at grisen faktisk evner å gi deg bassfølelse.

Med i pakken følger det ulike deksler slik at alle de ulike iPod-modellene skal sitte godt, strømforsyning og ikke minst en liten fjernkontroll. Vi liker også at iPig har en standard inngang, slik at du også kan koble til andre MP3-spillere eller CD-spilleren din om du bor på en hybel.

Fjernkontrollen lar deg velge mellom Aux- eller iPod-inngangen, og det er relativt enkelt å bla gjennom iPodens menyer, skippe fra låt til låt og endre bass, diskant og naturligvis volum. Det er også mulig å justere lyden ved å trykke på iPigs ører, og har du det mørkt i rommet vil du også se at lyset i munnen aktiveres når du gjør dette.

TEST: iPig dockingstasjon

Ja, den har faktisk bass

Vi har brukt iPig både på hjemmekontoret og mens vi skiftet dekk i garasjen, og ble rett og slett imponert over lydkvaliteten.

Det vil likevel ikke si at dine audiofile venner vil bli fra seg av begeistring. Men siden de sjelden blir fornøyd med mindre de hører på Kari Bremnes på et high-end anlegg til prisen av en svært god bruktbil får de ha oss unnskyldt i denne runden. For snakker vi tross alt om en liten dockingstasjon til 500 kroner, som etter vår oppfatning holder i lange baner.

Vi er forøvrig ikke alene om å like lyden fra iPig, den har nemlig fått god omtale også hos våre utenlandske kollegaer, blant annet fra TestFreaks hvor denne videoen er fra:

Oppsummering

Legg merke til at iPig ikke har et deksel som er tilpasset iPhone, du kan likevel koble til iPhonen din uten dekselet om du ønsker det.

Den største svakheten med iPig er likevel at den mangler batteri-mulighet, noe som hadde gjort det langt enklere å ta den med på tur. Vi skjønner heller ikke hvorfor strømforsyningen er nødt til å være så stor, men trøsten får være at strømledningen er såpass lang at du fint kan skjule den under pulten din.

Dette klarer likevel ikke å rokke ved konklusjonen: Lyden er såpass bra at vi synes iPig er verdt pengene.

Takk til Multicom for lån av testprodukt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer