TEST: LG 50PS3000 Full HD

En 50-tommers full HD-TV til 8.500 kroner? For to år siden ville vi ledd. Det gjør vi ikke lenger.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Vi lånte vår testmodell av MPX.no, men den er også til salgs hos flere andre konkurrenter. Og prisen? Ja den er latterlig lav, i hvert fall når vi vet at du måtte betale minimum 20.000 for en tillsvarende TV for bare to år siden.

Så hva får du?

Spesifikasjonene er gode, vi nevner blant annet 1080p/24, tre HDMI-innganger (to bak, en på siden), komponentinngang, 2 X scart (riktignok kun en RGB) og USB og PC-inngang.

Designet er det heller ikke noe å si på. Sort pianolakk med sølvstripe nederst er noe både vi og LG vet går rett hjem i den norske folkesjela. Fjernkontrollen er i plast, men fungerer helt ok. Og bare så det er sagt: Vi har sett langt dyrere TV-er med kjedeligere design enn dette.

Men nok prat - det alle lurer på er selvsagt hvordan den fungerer i bruk.

Bildekvalitet Blu-ray

Vi starter like godt med TV-ens paradegren, som er høyoppløste bilder. For skal du rettferdiggjøre dette TV-kjøpet overfor kjæresten eller vennene dine, ja da er det Blu-ray som er tingen.

Førsteinntrykket her er nemlig svært bra. LG-en hoster opp et bilde som ga flere av våre kollegaer hakeslipp, og det er lett å la seg imponere med tanke på prislappen: Sprut i fargene og dybde i bildet gjør unektelig bildet lett å like.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer