TEST: Nokia 8600 Luna

Telefonen for deg som vektlegger design fremfor funksjonalitet.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Nokia 8600 Luna er oppkalt etter gudinnen av månelyset og har egen nettside. Den er pakket inn i glass og rustfritt stål og oser kvalitet. Dette er sommerens designalibi fra Nokia og det gir seg utslag i beskjedne spesifikasjoner.

Her finner du EDGE, men ikke mer oppdaterte teknologier som 3G, WiFi eller HSDPA. Kameraet har en oppløsning på 2 megapiksler og telefonen kjører Series 40.

Ryddig og rent.

Nokia 8600 er utvilsomt en av de flotteste mobilene vi har holdt i hånden - sjekk bildene av og med mobilen til venstre - så ser du hva vi mener. Designet er gjennomført og telefonen er full av lekre detaljer. På siden finner du én enkelt inngang for USB-tilkobling, lading og hodetelefoner. Det følger med overgang til 2,5 mm minijack. I pakken finner du også pussefille (det trenger du), bærestropp i sølv og lekker bæreveske i sort som skal beskytte mot riper.

Telefonen veier hele 143 gram, noe som gjør at den ligger tungt og godt i hånden. Her skal du fysisk kjenne at du har brukt halve månedslønna på en mobiltelefon.

Du dytter skjermen oppover med tommelen for å få frem nummertastaturet. Litt uvant, men vi venner oss raskt til den nye løsningen. Ulempen er selvfølgelig at tommelen din ofte berører skjermen slik at den får fingermerker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer