TEST: Nokia E61i

Men det er ikke bare-bare å snakke sømløst med jobbens e-post-server.

Foto: Øivind Idsø og Sturla Frøyland
Foto: Øivind Idsø og Sturla Frøyland Vis mer
Publisert

Nokia leverte i fjor et vektig bidrag til forretningsmenneskers og andre e-post-avhengiges elektroniske hverdag med sin E61 (les testen her). Den utgjorde et av de første alvorlige forsøkene fra den finske mobilgiganten på å etterlikne den kanadiske BlackBerry-telefonenes epost-fokus, med fullt QWERTY-tastatur og synkronisering mot e-post og kalender-serveren til bedriften som av ukjente årsaker har ansatt akkurat deg.

Et snaut år seinere er oppfølgeren her, og selv om E61i ikke skiller seg radikalt ut fra forgjengeren finnes det noen vesentlige forbedringer.

Smil!

Én av dem av er kameraet. Det er riktignok på beskjedne to megapiksler, men ettersom en del potensielle kjøpere visstnok så bort fra E61 simpelthen fordi den manglet kamera, kan dette være en av momentene som gjør at du vil trekke VISA-kortet fra hofta raskere enn en hissig nybygger i Amerika for lenge siden.

Kameraet tar helt greie bilder med en maksimal oppløsning på 1600x1200 piksler, mens video-opptakene ser litt stusselige ut når vi har blitt vant med den gode kvaliteten fra Nokia N95 og N93. E61i har heller ikke kamera i fronten, så hvis du er en racer på videotelefoni vil ikke personen i andre enden se deg. Noen dager er det som kjent like greit, mens andre dager vil det være et stort savn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer