TEST: Nokia E71

Endelig en smarttelefon som også har utseendet med seg.

TEST: Nokia E71
Publisert

For et par år siden kjøpte jeg Nokias monstermobil, E61, én av den tids smarteste Symbian-mobiler med fullt QWERTY-tastatur og stor, deilig skjerm. Det så riktignok ut som jeg holdt en kalkulator til øret mens jeg ringte, men for et flott tastatur, for en herlig surfeskjerm, og for en hastighet jeg produserte meningsløse tekstmeldinger i.

Nokia har endelig tatt seg tid til å følge opp E61i, etterfølgeren til E61, og de har virkelig brukt tiden godt. E71 er nemlig en liten, men stor perle for de av oss som bruker mobilen til det meste.

Mindre og raskere.

Og, ja - den er liten. Sammenliknet med E61 kan ikke en gang de råeste, amerikanske slankereality-seriene konkurrere med vekt- og livviddereduksjonen E71 har gjennomgått. Tastaturet er langt smalere, telefonen er tynnere på alle områder, og selv om skjermen naturlig nok har lidd et lite nederlag i forhold til sin forgjenger (fra 2.8 til 2.4 tommer), er vi villig til å tilgi det ettersom resten av telefonen duger i massevis.

Vær likevel oppmerksom på at tastene kan bli i minste laget for de som tilhører den øvre vektklassen. Avstanden mellom hver tast er mer eller mindre redusert til null, og selv om dette er uvant i begynnelsen, klarte vi etter hvert likevel produsere skriftemål til sjefen på sykedager i et imponerende tempo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer