TEST: Nokia N95

Ventetiden er over, her er vårens hotteste mobil for de som vil ha alt i ett.

dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer
Publisert

Helt siden vi lagde får første sak på Nokia N95 har vi gledet oss til å få den på testbenken. Ikke så rart egentlig, for etter vår oppfatning er dette en av de desidert mest spennende mobilene som kommer nå i 2007.

Førsteinntrykk og design.

Til tross for at den ikke er noen designmobil gir N95 et sobert førsteinntrykk. En ting er de små detaljene, sjekk for eksempel dekslene over stereohøyttalerne i billedspesialen til venstre, men kanskje vel så viktig er at den føles solid og eksklusiv.

Rosinen i pølsa er imidlertid innmaten. {{video}}Denne telefonen har nemlig så mange finesser (sjekk bl.a videoen av GPS-funksjonen) at selv bortskjemte testjournalister må konsentrere seg for ikke å fnise på nivå med en 14-åring som endelig har funnet et hemmelig kikkehull rett inn i jentegarderobens aller innerste. Nu vel.

Høydepunkter:

N95 har et 5.0 megapixlers kamera (2592* 1944 piksler) med Carl Zeiss-optikk og autofokus, samt video-opptak i 640*480 oppløsning. Innebygget GPS med 100 tilgjengelige kart164 MB interminne og minnekortinngang for MicroSD-kort, som per dags dato fås opp til 2 GB. 2,6 tommers skjerm med 16 millioner farger, som virker god og lyssterk, til tross for at den ikke har den høyeste oppløsningen (QVGA 320*240) på markedet. Også datanerdene får sitt, med infrarød, blåtann versjon 2.0, 3G (samt HDSDPA, som ennå ikke er klart her på berget), USB 2.0 og WLAN. MP3-spiller som takler AAC/M4A/WMA, og radio. Det følger også med hodetelefoner med fjernkontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer