Test: Nokia N96

Finnenes nye toppmodell er både en nytelse og en skuffelse.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Gode spesifikasjoner gjør at Nokia N96 ser ut som en vinner på papiret. Den har for eksempel en stor skjerm på 2,8 tommer, 16 GB flashminne som også kan utvides med et mikroSD-kort på maksimalt 8 GB, innebygget GPS, og et 5 megapiksels kamera for å nevne noe.

Men er den like god i praksis som på papiret? Svaret er et stort tja, for selv om mye er svært bra på denne mobilen, får vi ikke helt godfølelsen for N96.

Kannibalisering.

Det største problemet til N96 er at dens lillebrødre N82 og N95 gjør omtrent akkurat det samme til en langt lavere pris. I skrivende stund må du nemlig ut med godt over 6.000 kroner for en N96 uten abonnement, mens de to førstnevnte modellene ligger på mellom 4.200 og 4.600 kroner (også uten abonnement).

Design og førsteinntrykk.

Det første som slår deg med N96 er den store og fine skjermen. Merk deg at selv om oppløsningen ikke er endret så virker skjermen langt mer lyssterk enn på vår private N82.

Størrelsen er imidlertid et minus. Ved siden av en viss iPhone ser N96 både tjukk og til dels klumpete ut, og med sine 125 gram er den heller ingen lettvekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.