TEST: Norges kraftigste håndholdte laser?

Illumino Fusion 300 - så kraftig at den kan være farlig.

TEST: Norges kraftigste håndholdte laser?
Publisert

Oppdatert 12. oktober 2008: I følge RB.no ble minst en pilot distrahert av en laserstråle da han gikk inn for landing på Gardermoen lufthavn på lørdag kveld. At dette er en livsfarlig lek bør alle forstå, men SAS-pilot Geir Brataas ord til RB.no er likevel verdt å merke seg: " ..at noen ønsker å distrahere en pilot med 180 passasjerer ombord er i seg selv alvorlig".

Vi håper vedkommende som sto bak stuntet blir tatt til slutt, og grunnen til vår bekymring ser du i videoen nedenfor; kraftige lasere er definitivt ikke noe leketøy. NB: Vi vet selvsagt ikke om idioten på Gardermoen brukte akkurat denne Illumino-laseren, men videoen vil likevel vise hvor kraftige laserne du får kjøpt kan være. Moralen er altså enkel: Ta til vettet før noen blir skadd.

Opprinnelig test fra 16/07-2007:

Illumino Fusion 300 skal være en av de kraftigste håndholdte laserne du får tak i på det norske markedet akkurat nå, og med et utseende som minner mistenkelig mye om lyssablene fra Star Wars var det ikke nei i vår munn da vi fikk muligheten til å teste den ut.

Farlig moro.

Selv om den er morsom å leke med, er denne laseren såpass kraftig at den ikke er et leketøy. Å peke på eller mot personer er med andre ord fy-fy, og vernebriller er helt nødvendig.

På kort avstand kan du blant annet svi hull i papir (jo mørkere desss bedre), eller få ballonger til å eksplodere. Hvor gøy det er når du har gjort det et par ganger er imidlertid en annen sak.

Du kan se oss skyte ballonger her:

2smell. (mpeg 6 124 kB)


Laserstrålen er faktisk så kraftig at det er en smal sak å markere objekter i dagslys, og det selv hundrevis av meter unna.

Dette poenget har da også kjapt blitt plukket opp av bygningsbransjen, der sjefen nå kan stå trygt plassert på moder jord mens han peker ut problemområder for fotsoldatene som henger øverst på bygningers vaklevorne fasade.

Det er imidlertid når mørket senker seg at laseren viser seg fra sin beste side.

Stjernepeking.

I tusmørket blir nemlig hele laserens stråle synlig, og det er unektelig imponerende å se hvor langt strålen rekker.

Etter at nabolaget hadde krøpet til køys ble vi derfor stående på verandaen og finsikte på både furuer og telefonstolper 5-600 meter unna. Forhåpentligvis uten å skremme vettet av for mange pensjonister ?

Trykk på PLAY under for å se video av den grønne nattstrålen!

Laser i morket (mpg 70 189 kB)

Ønsker du å se videoen i høyere oppløsning kan du laste ned en 66MB stor versjon her.

Prisen for galskapen er 9.300 kroner, en sum så stor at du skal være langt over middels interessert før det er dette du bruker feriepengene på. Men har du stjernepeking som hobby skal du ikke se bort ifra at dette er midt i blinken.

Vårt testeksemplar ble levert av Illumi.no, som også har andre, og ikke minst billigere, alternativer i varelageret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer