TEST: Panasonic TX-P46G10

Akkurat når du trodde plasma var dødt slår Panasonic tilbake. Men er det nok?

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Ikke bare har Pioneer kastet inn håndkleet og sluttet med plasma-produksjonen, LED TV-enes inntog har også fått mange til å innse at plasma ikke er det eneste som gir ordentlig sortnivå i hjemmekinoen. Når det gjelder store TV-modeller tviholder imidlertid Panasonic på plasma, og vi var derfor spent på hvor bra den var i praksis.

Førsteinntrykket

av Panasonicen er todelt: Den er stor og kraftig, og vi får følelsen av å møte en gammel kjenning. Hadde du drømt om en designrevolusjon vil du altså bli skuffet, for dette har både vi og du sett mange ganger tidligere. Men alt dette er selvsagt detaljer, det er jo bildekvaliteten som er spennende, og på papiret ser det virkelig bra ut for G10-modellen.

Spenstige spesifikasjoner

At dette er en full HD TV på 1080p/24 er akkurat som vi forventer i dag, mer interessant er 600hz-teknologien til Panasonic – som altså lover spesielt myke og glidende overganger på HD-innhold.

Oppgitt kontrast er for øvrig på 40.000:1 (eller hysteriske 2.000.000:1 i dynamisk kontrast), og det er greit med innganger: 3 HDMI, 2 X scart (begge RGB), 1 X komponent, 1 S-video/kompositt, 1 VGA, og en SD-kort inngang. Strengt tatt hadde vi faktisk forventet flere HDMI-innganger her, for på en TV i dette prisleiet (rundt 15.000 kroner) begynner fire – og til dels fem, nå å bli standard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer