TEST: Panasonic TX-P54Z11

Til tross for et stort skår i gleden er dette den beste vi har sett hittil.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Med Z11 og Z1-modellene har ikke Panasonic spart på noe for å gjenerobre plasma-tronen, klarer de det? Spør du oss er svaret ja, men den skyhøye prislappen vil nok gjøre dette til en gave for de få...

Del 1: Rett og slett nydelig

For når det gjelder design er det bare å konstatere at de har satt en ny standard. Det første du legger merke til er selvsagt hvor utrolig slank og lekker den aluminiumsbørstede TV-en er. Vi hadde 54-tommeren på test (den kommer også i 46-tommer), og den er altså bare 2,47 cm dyp, noe som er svært imponerende med tanke på at dette er en plasma-modell.

For å få til dette har Panasonic tatt i bruk et velkjent Pioneer-knep; alle tilkoplingene på selve TV-skjermen gjøres nemlig på en separat medieboks, som også innholder digital TV-tuner for RiksTV. Dermed får du altså nok en boks som må plasseres i stua, men du minimerer også kabelmaset under selve TV-en - enten helt eller delvis.

To ulike modeller

For å overføre signalene til TV-en gir nemlig Panasonic deg to valg: Vår modell (Z11) er den "rimeligste", der alle lyd- og bildesignalene overføres via en enkel HDMI-kabel. Men skal du virkelig fleske til, velger du selvsagt toppmodellen (Z1), som overfører signalet trådløst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer