TEST: Philips PFL 9664 & Panasonic TX-P42V10E

To gode TV-er for deg som vil ha det lille ekstra. Hva du bruker TV-en til bør avgjøre hvilken du kjøper.

Publisert

Når du endelig har bestemt deg for å kjøpe ny TV begynner neglebitingen: Skal du gå for plasma eller LCD, eller skal du gå for en LCD med LED-belysning?

Siden det fortsatt er slik at du må betale mer for de beste LED TV-ene, har vi her fokusert på de to første alternativene. Men bare så det er sagt: Dagens duellanter er ikke noe tullekjøp, tvert i mot er de svært gode representanter på noe av det beste du kan få i denne prisklassen i dag. Likevel er det også klare forskjeller på dem når vi sammenligner – så her er det bare å spisse øynene før du finner fram kredittkortet.

Førsteinntrykk

Det er hyggelig å konstatere at denne Panasonicen er langt stiligere enn lillebror G10. Ikke bare er den slankere, metall-listen på toppen gjør også at den ser mer eksklusiv ut, noe den da også er.

Philipsen er på sin side rundere i kantene og virker litt mer nøytral. I hvert fall inntil du slår den på. Da kan du nemlig glede deg over Ambilight-funksjonen, som kort fortalt lyser opp veggen på sidene bak TV-en i takt med det innholdet du viser på skjermen.

Begge TV-ene er for øvrig utstyrt slik vi forventer i dag: 1080p/24hz, 5 (Philips) vs 4 (Panasonic) HDMI-innganger, komponent og PC-inngang, samt nett-funksjoner, og mulighet for henting av innhold fra DLNA-kompatible enheter. Begge TV-ene, henholdsvis VieraCast på Panasonic & NetTV på Philips, gir deg forøvrig tilgang til visse nettfunksjoner og tjenester, som f.eks YouTube, værmelding osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer