TEST: Philips PFL9803

LED-revolusjonen er i gang, og vil du ha det beste akkurat nå er det denne 42-tommeren du skal ha.

Publisert

Etter å ha testet flat TV-er i flere år skal det litt til å bli imponert, men denne 42-tommeren klarte det til gangs. Toppmodellen til Philips gir deg nemlig en dybde i bildet og et sortnivå vi ikke har sett maken til.

Ubeskjedent nok oppgir Philips hysteriske 2.000.000:1 i kontrast, og forklaringen til det økte sort og kontrastnivået er naturligvis at det her er brukt LED-lys (totalt 1152 fargedioder fordelt på 128 grupper med 9 dioder i hver - som altså styres helt individuelt etter behov) i stedet for lysstoffrørene som ellers brukes på LCD TV-er.

Det er for øvrig flere LED-modeller på markedet, vi venter blant annet på testmodeller fra Samsung, så følg med :-)

Førsteinntrykk

Design er og blir en smakssak, men jeg liker i hvert fall det jeg ser. TV-en er kledd i aluminum med en slags glasskant rundt rammen, og i likhet med de andre nye modellene fra samme merke har også denne TV-en avrundede hjørner.

Som vanlig på toppmodellene til Philips får du her Ambilight-funksjonen, også den med LED-lamper. Disse lyser opp veggene på hver side av TV-en i takt, og med samme farger, som det som vises på skjermen. Selv er jeg stor fan av denne finessen: Jeg liker både effekten det gir, og som linsebruker synes jeg også det er avslappende for øynene etter en lang dag foran PC-skjermen. Dette vil imidlertid være en smaksak, og hvis du vil kan du selvsagt slå finessen av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer