TEST: Råtøff el-scooter

Ikke bare går Vectrix på strøm, den går bra også.

TEST: Råtøff el-scooter
Publisert

Etterhvert som bensin og diesel-prisene eksploderer rykker tanken på billigere alternativer stadig lenger fram i pannebrasken hos oss oljesjeiker, og jeg skal selv innrømme at jeg har leflet med tanken på en el-bil som framkomstmiddel nummer to.

Det er bare et problem: Jeg synes dagens alternativer ser ut som kjipe Lego-biler. Heldigvis finnes det unntak.

For denne Vectrix-scooteren har definitivt det som trengs for å trigge må-ha-faktoren.

Se videoen for en kjapp innføring:

Vectrix.

Denne el-scooteren ser nemlig tøff ut, og ikke heng deg opp i sjokkdekoren vår modell var utstyrt med - modellene du kan kjøpe leveres selvsagt i flere ulike farger. (Se bildene til venstre for eksempler)

Men utseendet er heldigvis ikke alt, det viktigste er selvsagt hvordan scooteren fungerer ute på veien - og også der imponerte Vectrixen.

Stille som i graven.

Det første du legger merke til er selvsagt at scooterens el-motor er helt lydløs. Og tro oss: Det er et faktum dine lydfølsomme naboer vil vite å sette pris på.

Av denne grunn er også scooteren utstyrt med en slags startsperre, sånn at du ikke skal hoppe ned fra fortauskanten før du er klar. Det hele fungerer slik: Etter å ha vridd om tenningen holder du inne venstre bremsehendel, og når du så tar inn den høyre bremsehendelen lyser det GO i displayet. Egentlig er det en helt surrealistisk følelse, du hører nemlig fremdeles ingenting, men når du vrir på gasshendelen fyker sykkelen avgårde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer