TEST: Redder Jensen sommeren din?

Av og til kan 8,5 tommer være nok.

TEST: Redder Jensen sommeren din?
Publisert

Å ha en bærbar DVD-spiller i bilen høres kanskje litt ekstravagant ut. Men tro oss: Den dagen du skal kjøre langt med barn i baksetet kommer du til å takke din skaper for at du hadde vett nok til å kjøpe en.

Spørsmålet er selvsagt hvilken du skal kjøpe, og i dag ser vi på en modell fra Jensen, Media: Link 8500.

Dette liker vi.

Spør du oss er hoved-målgruppen for slike DVD-spillere barn i baksetet, og ikke kresne hjemmekinofans.

Vi kan derfor leve med at innsynsvinkelen ikke er mye å skryte av, for fastspent i barnesetet vil poden uansett stirre rett inn i skjermen om du fester den der du skal - altså i nakkestøtten. Barna vil også sette pris på at spilleren har norske skjermmenyer, og at den husker at du skal ha norsk tale eller norsk undertekst. Dette vil også du som forelder like, siden du da vil slippe å stille inn dette hver eneste gang spilleren skal brukes.

Vi liker også at spilleren har auto-resume funksjon, altså at filmen fortsetter nøyaktig fra der du stoppet den når ungene skulle ha tissepause nummer 17 på vei hjem fra hytta.

Fjernkontrollen er, som vanlig på slike DVD-spillere, egentlig bare litt flat plastikk du trykker på, men den fungerer helt OK til sitt formål: Du har blant annet hurtigtaster til språk, teksting og bildemeny, og størrelsen gjør at den fint får plass i ethvert hanskerom.

Har du to gnagere i baksetet vil du også like at spillleren har to hodetelefonutganger, dermed kan du altså høre på bilradioen i fred, mens dine framtidshåp koser seg med Sauen Shaun.

Dette burde vært bedre.

Etter å ha puttet spilleren i vesken sin, er det rimelig enkelt å feste den i nakkestøtten. Dessverre er det ingen mating av DVD-platene på siden av spilleren, det skjer nemlig ved å åpne et lokk på baksiden av spilleren. I praksis betyr det at du må ta spilleren ut av vesken når du skal bytte film, noe som ikke er så veldig praktisk spesielt i sene nattestimer. Her hadde altså en ren slot-in fra siden eller toppen av spilleren vært bedre.

Vi synes også at lydnivået via den innebygde høyttaleren og via hodetelefonutgangene er litt for lavt. Joda, det er bra at du ikke sprenger ungenes trommehinner, men når du kjører til hytta med bilen full av krimskrams på taket vil antagelig vindsuset alene være nok til å overdøve mye av dialogen.

Konklusjon.

En helt grei DVD-spiller til bilen dette her, og selv om veiledende pris er 1.990 har vi allerede sett den i flere nettbutikker til rundt 1.650 kroner - det er det lite å si på. Kvaliteten ser forøvrig ut til å være helt ok, og vi gir plusspoeng for at Jensen gir tre års garanti.

Minifakta:

8,5” widescreen skjerm, oppladbart batteri som skal holde i 2,5 timer, spiller de fleste formater, strømlader, billader, festeanordning til nakkepute, innfelt stativ som kan vippes ut, fjernkontroll, kabler til TV, et sett med øreplugger, 2 X hodetelefonuttak, video-inngang (spillkonsoll:-) ) og video-utgang, USB-port og minnekort-leser for visning av digitale bilder, og til slutt 3 års garanti.

Du kan laste ned fullt produktark her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer