TEST: Samsung SGH-i900 Omnia

Jaså, du trodde vi hatet Windows Mobile?

TEST: Samsung SGH-i900 Omnia
Publisert

Svaret er nei , vi gjør faktisk ikke det - selv om Sony Ericssons Xperia fikk mye velfortjent pepper da vi testet den for noen uker siden. Spørsmålet er selvsagt om Samsung har gjort en bedre jobb med sin Omnia-modell, som altså har samme operativsystemet i bunn.

Pluss og minuser på designet.

Vi synes designet på Omnia er råtøft, og da spesielt sett forfra. Fronten består av en stor og lyssterk skjerm, og under denne får du to knapper (telefonrør av og på), samt en slags styremus. Et flott og stilrent design, altså, og til tross for at baksidedekselet er i plast oppleves byggekvaliteten som svært god i praksis.

I motsetning til Xperia får du ikke noe skyvetastatur på Omniaen, her skal du i stedet bruke det trykkfølsomme skjermtastaturet til å betjene mobilen. Mange av dere vil sikkert lure på hvordan akkurat dét fungerer, og det er bare å si det kjapt og nådeløst:

Den er ikke i nærheten av å gi den samme responsen du får på for eksempel iPhone. Med mindre du har fingernegler like lange som øyenvippene til Jan Thomas er det altså bare å innse at denne mobilen må betjenes med pekepenn om du vil unngå feiltasting. Men fortvil ikke, for med litt tilvenning fungerer dette helt ok – også for meg som ikke er vant til å jobbe med pekepenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer