TEST: SE MBS-100

Bærbar høyttaler med blåtann.

Foto: SE
Foto: SE Vis mer
Publisert

MBS-100 fra Sony Ericsson er kanskje den mest originale portable høyttaleren som har blitt lansert i år. Med kulerund form og design som minner om et månelandskap er den garantert å tiltrekke seg oppmerksomhet i butikkhyllene.

Høyttaleren baserer seg på A2DP - en teknologi som åpner for trådløs overføring av stereolyd over blåtann. Det vil igjen si at sender, i dette tilfellet en Nokia 6120 classic, og høyttaler bør befinne seg maksimalt ti meter unna hverandre.

Enkelt oppsett.

Det gikk greit å koble mobiltelefon og høyttaler mot hverandre. Du må aktivere blåtann på mobilen, trykke og holde ned en knapp på høyttaleren og vente på at mobilen ber deg skrive inn en aktiveringskode (0000). Deretter er det bare å fyre opp ei låt og høyttaleren vil spille i vei.

MBS-100 blinker rødt og grønt for å kommunisere med deg. Disse kodene og lyskombinasjonene finner du i manualen, så legg den på et lurt sted så du ikke roter den bort.

Volumet justerer du via mobiltelefonen. Med vår Nokia 6120 classic fikk vi bare to volumnivåer: av og på. Det er godt mulig dette fungerer bedre med en kompatibel SE-mobil.

Høyttaleren har kontakt for 3.5 mm minijack, slik at du kan spille musikk fra for eksempel iPoden og datamaskinen, eller du kan koble til hodetelefoner.

Tom lyd.

Lydkvaliteten er så som så, spesielt bassen er relativt fraværende, men vi kan ikke forvente all verden. Høyttaleren er ikke ment som erstatning for høyttalerene du har på stua, men den er kjekk å ha med seg ut i parken om sommeren, eller på hyttetur der du ellers ville vært prisgitt musikken du får inn via den gamle kjøkkenradioen.

Det er også praktisk at alle kan ta med seg sin egen musikk. Bare be følget fylle mobilene sine, og dere kan veksle på å være DJ.

Vi fikk litt hjelp av mobiltelefonens lydinnstillinger. Har du en musikktelefon med skikkelig equalizer kan du tvinge litt ekstra lyd og bass ut av høyttaleren.

En bæreveske følger med slik at høyttaleren holder seg ripefri i sekken. Husk også å ta med ladekabelen, siden den i fulladet tilstand vil slukne etter omtrent fem timer med spilling.

MBS-100 koster ca. 500 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer