TEST: Sommerens beste GPSer

Skal du kjøpe GPS nå i ferien bør du følge nøye med.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Synes du det er vanskelig å velge hvilken GPS du skal kjøpe? I så fall bør du følge nøye med, for vi har testet seks spennende modeller fra HP, Garmin, TomTom, Harman/Kardon, Medion og Navigon.

Nytte og funksjon.

At en GPS klarer å vise deg veien fra A til B er naturlig nok et minimumskrav i 2008, og selv om det er forskjeller er dette heldigvis en øvelse de aller fleste modellene klarer helt greit.

Men for å bli best i test krever vi selvsagt mer.

For å nå til topps hos oss må også GPSen være så enkel i bruk at hele familien klarer å bruke den, og dette er dessverre et punkt hvor ikke alle produsentene er like gode.

Hva er det du betaler for?

Dagens testkandidater koster fra 2.000 til 4.000 kroner om du handler i billigste butikk, og befinner seg derfor i det øvre prissjiktet.

Fordelene med GPSene i denne prisklassen er at de jevnt over har store og fine skjermer som gjør det enklere å følge med på kartanvisningene.

De fleste er også utstyrt med flere praktiske finesser, som for eksempel handsfree-mulighet, overføring av MP3-låter via FM-båndet og video-avspilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer