TEST: Sony Bravia V3000 og W3000

De nye 1080p-TVene til Sony er så gode at de truer vår favoritt i LCD-klassen. Holder det helt inn?

Publisert

Det har skjedd så mye med kvaliteten på flat-TVer det siste halvåret at hvis du har klart å vente med kjøpet til nå, så får du ypperlig kvalitet til priser man bare kunne drømme om for et år siden.

I denne artikkelen sammenligner vi Sonys nye V og W-serie for å enklere vise hva som skiller dem.

Like, men ulike.

Som du ser i tabellen er mye likt på de to TVene, men kort fortalt har W-modellen bedre bildebehandling og flere finesser enn V-serien. Dette gjenspeiles også i prisen.

I butikken vil W-modellen koste deg rundt tre til fem tusenlapper mer i innkjøp avhengig av hvor du kjøper den, og det store spørsmålet er selvsagt om W-serien forsvarer prisen.

Førsteinntrykk og design.

W-modellen kommer i klassisk Sony-stil med skarpe kanter. Chassiset er i mørkt børstet metall, og ser kanskje litt kjedelig ut ved første øyekast - men når du tar på det kjenner du kvaliteten. En annen fordel her er at rammen ikke avgir reflekser, her er det altså ingen tvil om at bildet er satt i fokus.

V-modellen er et friskere pust designmessig, og så vidt vi husker er dette også den første Sony-TVen med tilnærmet pianolakk, en trend spesielt Pioneer og Samsung har lagt sin elsk på. Vi synes V-modellen har blitt lekker, men vær oppmerksom på at pianolakk er synonymt med litt gjenskinn – som du altså slipper på W3000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer