TEST: Sony MDR-NC500D kutter støyen

Lover 99 prosent støyfjerning.

TEST: Sony MDR-NC500D kutter støyen
Publisert

NB: Denne testen ble opprinnelig publisert i juni 2008, etter at vi hadde kjøpt hodetelefonene i USA. Nå er de også til salgs i Norge, og vi republiserer testen siden vi kommer med en kåring av de beste hodetelefonene med aktiv støydemping senere i dag. Følg med altså! Testen er oppdatert med dagens priser.

Bråkete t-baner, svette bussturer og jetlagforårsakende flyreiser. Eller bråkete arbeidsplasser. Eller irriterende naboer. Det er så mange ting som kan irritere deg i din ellers rolige hverdag. Slitsom støy som rett og slett burde fjernes så fort som mulig, så du kan fortsette å nyte musikken din uten alt slags vas i bakgrunnen.

Sonys MDR-NC500D lover å gjøre nettopp dette ved hjelp av kun digitale komponenter, to stykk mikrofoner i hver øreklokke som i tillegg dekker hele øret, sier Sony at headsettet skal fjerne 99 prosent bakgrunnsstøy (over 160Hz). Vi har testet.

Førsteinntrykk:

Det første vi legger merke til da vi tar opp headsettet er materialet og utformingen. Dette er mer enn bare plast og metall. Det ytre skallet består for det meste av aluminium og magnesium – alt for å holde totalvekten nede. Klokkene er ovale i formen, og er vinklet svakt bakover for å best mulig dekke det gjennomsnittlige øret. På oss passer den utmerket, mens enkelte synes at den sitter litt for stramt. Med tanke på formålet er det ikke rart at den sitter litt strammere enn et dedikert high-end musikkheadset gjør, da fokuset her ligger mest på støyfjerning og ikke et massivt lydbilde. Dette kommer vi tilbake til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer