TEST: Toshiba XD-E500

Lover Toshiba mer enn de klarer HD, unnskyld, holde?

TEST: Toshiba XD-E500
Publisert

Som hovedaktør bak det tapende HD DVD-formatet var det mange som forventet at Toshiba etter hvert ville slikke sine sår, og snart komme med en Blu-ray-spiller. Men over ett år etter at den japanske elektronikkgiganten erkjente nederlag i HD-krigen er det fortsatt ikke kommet noen slik spiller.

Tvertimot så pøser Toshiba fortsatt penger inn i det trauste, tradisjonelle DVD-formatet. XD-E500 er siste skudd på stammen, og DVD-spilleren lover blant annet å forvandle DVD-samlingen din til "nær HD-kvalitet" ved å oppskalere signalet til høyeste HD-oppløsning - såkalt 1080p.

Slike oppskaleringsspillere er ikke noe nytt. Det er nesten på dagen tre år siden vi testet to slike spillere for første gang, og begge gjorde svært godt inntrykk.

Har så XD-E500s noe nytt å komme med? Og klarer den nærme seg HD-kvalitet, slik Toshiba påstår?

Design

Denne DVD-spilleren er på ingen måte noen tungvekter, og føles som et billig stykke elektronikk når du løfter den opp. Det er helt greit. Elektronikk behøver ikke veie 20 kilo for å gjøre jobben.

Designet er heller ikke spesielt oppsiktsvekkende, så hvis du tilhører designeliten kan det godt være du rynker på nesa når du ser både spilleren og fjernkontrollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.