TEST: Vaskeroboten Scooba

Dette kunne blitt familiens nye bestevenn, men nedturen var stor.

TEST: Vaskeroboten Scooba
Publisert

Trofaste lesere vil huske at jeg elsket den fantastiske støvsugerroboen iRobot Roomba 570 da jeg testet den i fjor. Grunnen var enkel: Den gjorde jobben godt, og hadde i tillegg en del praktiske finesser som gjorde den enda bedre enn forgjengeren Roomba SE.

Jeg gledet meg derfor stort da jeg fikk den nye vaskeroboten Scooba 385 på test, kunne dette være svaret på mine drømmer om en billig hushjelp?

Svaret er dessverre nei.

Se også vår test av strykeroboten Iron Man

Slik gjør du det

Konseptet er omtrent det samme som på støvsugerrobotene, bortsett fra at du her fyller på vann og vaskemiddel i stedet for tømme avfallsbøtta.

Scoobaen har to vannkamre, et for rent vann og såpe, og et samlekar til det møkkete vaskevannet – som enkelt kan helles ut i skyllekummen når du er ferdig.

Scooba er beregnet på alt gulv som tåler vann, for eksempel fliser, linoleum, stein og laminat. Men tilhører du de tusenvis av nordmenn med parkett i stua bør du ikke bruke den. Scoobaen legger nemlig igjen en god del vann når den vasker, og det er som kjent ikke parkettgulvet ditt noe særlig glad i… I likhet med støvsugerrobotene kan du trygt la Scoobaen vaske i vei uten å være redd for at den kjører utfor trappen, innebygde sensorer gjør nemlig at den alltid trekker seg tilbake før den kjører utfor stupet. Det følger også med to såkalte fyrtårn (batteridrevne) som du kan sette opp om du for eksempel ikke vil at Scoobaen skal vaske parkettgulvet ditt i stua. Dette fungerer helt etter planen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.