Trådløs HDMI: Philips SWW1800 testet

Drømmer du om ekte HD-bilde uten å strekke kabler gjennom stua? Vi har prøvd.

Trådløs moro? Her får du svaret. Foto: Per Ervland
Trådløs moro? Her får du svaret. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Det er mange som sverger til trådløs overføring, og det er lett å forstå hvorfor: For det første slipper du lange kabelstrekk i stua, og i tillegg slipper du å bruke både kløkt og dine ti tommeltotter når du prøver å skjule kablene for kjæresten din.

Likevel er det ikke til å komme i fra at trådløs overføring ikke alltid er like effektivt i praksis som i teorien.

Den største ulempen er selvsagt at overføring av høyoppløst innhold krever stor båndbredde, og har du noengang prøvd å streame HD-video fra PC-en til TV-en via det trådløse nettet vet du sikkert hva vi mener:

Er du heldig får du lyd, men jo bedre kvalitet på råmaterialet - jo mer hakker bildet.

Det er drepen for en god filmkveld.

Trådløs HDMI

Heldigvis går utviklingen videre, og Philips SWW1800 (noen på Philips må snart finne på noen mer forståelige produktnavn...) lanserer her et sett for hjemmekino-entusiastene. Tanken er selvsagt at du skal kunne henge TV-en på veggen, for så å overføre Blu-ray, HD-tuner, og spillkonsollens signaler trådløst til TV-en eller receiveren din. Dette er spesielt praktisk om du bare vil ha TV-en på veggen foran deg, mens avspillingskomponentene f.eks står ved siden av sofaen din 8 meter unna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.