TV-TEST: Samsung LE40A866

Den er sort, slank og vakker og spiller film via nettverket ditt.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Samsung har ikke blitt verdens største TV-produsent uten grunn, og storselgerne M71, M86 og A656 er blant modellene som har fått velfortjent skryt av oss tidligere.

Vi var derfor spent på om dagens testmodell, som nå fås fra rundt 14.000 om du shopper litt rundt, fortsetter trenden. Det korte svaret er ja, og her følger begrunnelsen.

Førsteinntrykk

Selve TV-en er lekker, slank (kun 4,5 cm) og elegant, og viderefører rødtonen Samsung innførte i 2008 med blant annet A656. Som vanlig får du Samsungs kontrastbelegg som gjør at alt skinner litt ekstra. Vi liker det, men vær oppmerksom på at det også gir deg litt mer gjenskinn om du har mange takspotter over TVen eller plasserer den i nærheten av stuevinduet.

Fjernkontrollen er imidlertid litt for glossy etter vår smak, og tiltrekker seg fingermerker kjappere enn du egentlig liker å tenke på. Legg merke til at den store OK-knappen på fjernkontrollen nå også fungerer som et scroll-hjul (ala iPoden din) når du skal manøvrere gjennom menyene.

Utstyrsnivå

A866 har 1080p-oppløsning, USB-inngang og fire HDMI-innganger, og på en LCD-TV i denne størrelsen er det akkurat som forventet i dag. Vi liker også at TV-har 100 Hz motion-pluss funksjonen til Samsung, som forhindrer hakking i bildet under heftige actionsekvenser og panoreringer i bildet. Dette er en finesse du vil sette pris på i daglig bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer